27 april 2011, Joachim Bäckström – i Jussis fotspår!

Många spår att flygingenjören Joachim Bäckström från Trelleborg blir vår nästa stora tenor. Han började sjunga på allvar först 2006 och hans sångpedagog Karin Mang-Habashi övertalade honom redan då att söka in på Operaakademien i Köpenhamn. Fyra år senare, våren 2010, tog han sin examen därifrån! Då hade han redan hunnit med att debutera på Det Kongelige i Köpenhamn som Don José i Carmen. Senhösten 2010 följer Joachims svenska operadebut som Pinkerton i Madame Butterfly på Malmö Opera. Nästa sommar sjunger han Don José i tre utomhusföreställningar i norska Fredriksskans, Halden. En snabb karriär som kantats av att han 2007 fick ta emot Christina Nilsson-stipendiet och att han sommaren 2010 var utvald att sjunga vid en minneskonsert i Danmark tillägnad Jussi Björling. Med sig vid flygeln har Joachim Thomas Darelius, repetitör och ackompanjatör vid Det Konglige Danske Musikkonservatorium.

Konserttrepertoaren avslöjar väl Joachims store förebild. Vi får höra flera av Jussis paradnummer som Blomsterarian ur Carmen, Lenskijs aria ur Eugen Onegin samt Jag längtar dig av Hugo Alfvén och några av Peterson-Bergers Fyra visor i folkton.

Recension i Helsingborgs Dagblad

Kontakt

Vill du ha mer information, har frågor eller vill bli medlem, kontakta oss genom formuläret nedan.